Ost med ost på, det må da være umami . Og det smager da også skønt. Gorgonzolaen kan udelades, hvis ungerne – eller andre – ikke kan lide skimmelost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2251/536 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 56 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 916/219
Protein: 9 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 29 g
Ingredienser:
- 400 g pastapenne
- 100 g rucolasalat
- ½ spsk. olivenolie
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. flydende, let margarine
- ½ dl hvidvinseddike
- 2½ dl fløde, 4 %
- 30 g parmesanost
- 1 tsk. ribsgele
- 100 g gorgonzola
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes penne med ostesauce, rucola og gorgonzola:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Pil skalotteløget, og hak det fint.
- Smelt margarinen i en gryde, og steg løgene, til de er klare.
- Hæld vineddike over, og lad det koge ind, til der næsten ikke er mere.
- Tilsæt fløden, og skru ned for varmen.
- Lad saucen simre, til den får en cremet konsistens.
- Rør parmesanost og ribsgele i saucen.
- Smag til med salt og peber.
- Skyl og tør rucolasalaten.
- Vend den kogte, afdryppede pasta sammen med rucolasalaten, og dryp olivenolien over.
- Hæld saucen over, og vend godt rundt.
- Smuldr gorgonzola ud over hver portion, hvis det ønskes.
Dommen: