Pastinaksuppe med sprøde gulerødder og fuldkornstortillaer. Dejlig velsmagende vintersuppe. Overskydende tortillaer er fine til madpakken med lidt salat og evt. rester af de sprøde gulerødder.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 500 g pastinakker
- 1 løg
- 1 æble
- 2 spsk. olivenolie
- 1 l hønse- eller grønsagsbouillon
- 1½ dl minimælk
- 4 gulerødder
- 1 rød chilipeber
- 1 tsk. garam masala
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 fuldkornstortillaer
Sådan tilberedes pastinaksuppe
- Skræl kartofler, pastinakker og æble, og skær dem i tern.
- Pil løget, og hak det fint.
- Varm halvdelen af olien op i en stor gryde, og steg kartofler, pastinakker og løg et par minutter, uden at de tager farve.
- Tilsæt bouillon, og kog grøntsagerne i 15-20 minutter til de er helt møre. Kog æblet med de sidste par minutter.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i meget små tern.
- Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint.
- Varm resten af olien, og steg gulerødder, chili og garam masala i ca. 5 minutter. Gulerødderne skal stadig have lidt bid. Smag til med salt og peber.
- Lun tortillaerne efter anvisningen på pakken, og skær dem i kvarter.
- Blend suppen.
- Tilsæt mælk, og varm suppen godt igennem. Smag til med citron, salt og peber.
- Servér suppen med tortillastykker og et drys gulerødder.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1806/430 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 277/66
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Pastinaksuppe
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on