En herlig tomatsovs, der sagtens kan serveres til al anden pasta også. Pynt evt. med lidt frisk basilikum, mynte eller andet. Fonden kan udskiftes med kraftig bouillon.
Det er ikke sikkert, du lige kan få de store skaller her. Vi havde købt vores i Supermarco i København, Danmarks største importør af italienske specialiteter. Det er bestemt et sted, der er værd at besøge, og det er svært ikke at komme hjem med noget.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter – afhængig af pastaen
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2225/530 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 4 %
Kulhydrat: 77 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/88
Protein: 3 g
Fedt: <1 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 1 stilk bladselleri
- 1 rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 1½ dl grønsagsfond
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpasta
- 2 tsk. sukker
- ½ tsk. tørret merian
- ½ tsk. tørret basilikum
- 175 g champignoner
- 4 spsk. hvidvin
- 60 g aubergine
- 60 g squash
- Salt
Tilbehør:
- 500 g store pastaskaller/-snegle
Sådan tilberedes pastaskaller med tomatsovs:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Hak løg, bladselleri, peberfugt og hvidløg, kom det i en gryde sammen med fonden, og bring det i kog, og lad det koge i 5 minutter, eller indtil grønsagerne er møre.
- Tilsæt tomater, tomatpasta, sukker og tørrede krydderurter. Krydr med salt. Rør rundt ind imellem.
- Lad pastaen dryppe godt af.
- Skær champignoner i skiver (eller halve skiver – afhængig af størrelse), og skrællet aubergine og skrællet squash i små tern. Kom det i en gryde sammen med hvidvin. Læg låg på, og lad det koge i 3-4 minutter, indtil det er mørt, og al vinen er fordampet.
- Bland champignoner, aubergine og squash i tomatsovsen. Varm den igennem for svag varme.
- Anret pastaen, og hæld sovsen over, så der kommer noget ind i skallerne.
- Servér pastaskaller med tomatsovs varm.
Dommen:
Det ser lækkert ud. Elsker pastaretter med aubergine.