En lidt anderledes ret da der er cola i. Colaen kan erstattes med vand, men retten er bestemt værd at afprøve med cola.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2646/630
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     12 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 520/124
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 3 skinkeschnitzler
  • ½ spsk. olie
  • 2 løg
  • ½ porre
  • 1 dl cola light
  • 1 ds. flåede tomater
  • 2 små gulerødder
  • 1 oksekødsbouillonterning

Tilbehør:

  • 3 dl ris
  • 3 flutes

Sådan tilberedes schnitzler med rodfrugter:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Bank evt. schnitzlerne, brun og steg dem næsten møre.
  3. Hæld cola over, når kødet er ved at være gennemstegt, steg dem færdige.
  4. Lun flutene i ovnen.
  5. Snit grøntsagerne fint, og svits dem på en meget varm pande i olien. (De skal stadig være sprøde).
  6. Hæld de flåede tomater over, og tilsæt oksekødsbouillonterningen.
  7. Krydr med salt og peber, og kog op.
  8. Hæld det over de færdige schnitzler, og servér med ris og flute.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!