En lidt anderledes ret da der er cola i. Colaen kan erstattes med vand, men retten er bestemt værd at afprøve med cola.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2646/630 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 520/124
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 3 skinkeschnitzler
- ½ spsk. olie
- 2 løg
- ½ porre
- 1 dl cola light
- 1 ds. flåede tomater
- 2 små gulerødder
- 1 oksekødsbouillonterning
Tilbehør:
- 3 dl ris
- 3 flutes
Sådan tilberedes schnitzler med rodfrugter:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Bank evt. schnitzlerne, brun og steg dem næsten møre.
- Hæld cola over, når kødet er ved at være gennemstegt, steg dem færdige.
- Lun flutene i ovnen.
- Snit grøntsagerne fint, og svits dem på en meget varm pande i olien. (De skal stadig være sprøde).
- Hæld de flåede tomater over, og tilsæt oksekødsbouillonterningen.
- Krydr med salt og peber, og kog op.
- Hæld det over de færdige schnitzler, og servér med ris og flute.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: