Mange forbinder kanel med jul og kager, men kanel kan sagtens bruges i varme retter hele året, det gør de i mange sydlandske lande. Vi har her tilsat det i denne velsmagende pastaret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2677/637 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 53 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 467/112
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 300 g pasta, vi brugte trefarvede skruer
- 10 g smør
- 3 løg
- 2 fed hvidløg
- 300 g oksefars
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. kanel
- 4 spsk. mel
- 8 dl minimælk
- 100 g revet, mager ost
- 1 dl grofthakkede basilikumblade
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pastaret med kanel:
- Kog pastaen i letsaltet vand, til den er mør uden at være blød.
- Lad den dryppe af i et dørslag.
- Hak imens løg og hvidløg.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Lad smørret smelte – uden at brune – i en sauterpande
- Svits løg og hvidløg i ca. 1 minut.
- Tilsæt farsen, og svits i yderligere ca. et papr minitter, til farsen skifter farve.
- Tilsæt tomater, kanel og lidt salt og peber, og kog ved svag varme under låg i ca. 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Bland mel og 4 spsk. af mælken i en tykbundet gryde.
- Rør resten af mælken i, og bring det i kog under omrøring.
- Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 minutter.
- Tilsæt revet ost, salt og peber, og lad osten smelte under omrøring.
- Kom basilikum i, og smag saucen til.
- Hæld den kogte pasta i et smurt ovnfast fad.
- Fordel herefter kødsauce over pastaen og dernæst ostesaucen.
- Sæt det færdige pastaret i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden.
- Lad det varme pastaret hvile tildækket i ca. 10 minutter.