Dette er en mættende ret med masser af smag. Pastafad med skinke er faktisk også ret enkel at lave, og de 30 minutter passer den jo sig selv.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2788/664 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 500/119
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 300 g pastaskruer
- 2 løg
- 4 porrer
- 300 g skinke i tern, toppings
- 7 æg
- 6 dl minimælk
- 200 g revet, mager ost
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 6 miniflutes
- 1 salathoved
- Evt. et skvæt citronolie
Sådan tilberedes pastafad med skinke:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Pensl et ovnfast fad med lidt olie.
- Hæld den kogte, afdryppede pasta i fadet.
- Hak løg og porrer, og svits det let på en tør pande.
- Bland løg, porrer og skinke med pastaen.
- Pisk æg med salt, peber og mælk.
- Hæld massen over pastaen.
- Drys ost og oregano over.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter.
- Skær salaten i strimler.
- Dryp evt. med citronolie.
- Servér det færdige pastafad med lune flutes.
Dommen: