Dette er en mættende ret med masser af smag. Pastafad med skinke er faktisk også ret enkel at lave, og de 30 minutter passer den jo sig selv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2788/664
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 500/119
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 300 g pastaskruer
  • 2 løg
  • 4 porrer
  • 300 g skinke i tern, toppings
  • 7 æg
  • 6 dl minimælk
  • 200 g revet, mager ost
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 6 miniflutes
  • 1 salathoved
  • Evt. et skvæt citronolie

Sådan tilberedes pastafad med skinke:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  3. Pensl et ovnfast fad med lidt olie.
  4. Hæld den kogte, afdryppede pasta i fadet.
  5. Hak løg og porrer, og svits det let på en tør pande.
  6. Bland løg, porrer og skinke med pastaen.
  7. Pisk æg med salt, peber og mælk.
  8. Hæld massen over pastaen.
  9. Drys ost og oregano over.
  10. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter.
  11. Skær salaten i strimler.
  12. Dryp evt. med citronolie.
  13. Servér det færdige pastafad med lune flutes.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Louise (Elisabeths veninde): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!