Der dufter lidt af jul og hjemmebagte kanelsnegle i køkkenet efter tilberedningen af denne lækre paprikagryde, men den kan sagtens spises hele året rundt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 90 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2467/587 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 50 %
Alkohol: 3 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 608/145
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 spsk. paprika
- 2 stykker hel kanel
- 750 g oksekød, mellemskært
- 2-3 rødløg – afhængig af størrelse
- 2 dl rødvin
- 4 dl + 2 spsk. vand
- 2 oksebouillon-terninger
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse afdryppede hvide bønner
- 1 spsk majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 250 g græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 trekornsflute (ca. 240 g)
Sådan tilberedes paprikagryde med kanel og hvide bønner:
- Afpuds kødet, og skær det i tern.
- Pil rødløgene, og skær dem i både.
- Lad margarinen blive varm i en sauterpande eller støbejernsgryde, men uden at det bruner.
- Svits paprika og kanel i ca. 20 sekunder.
- Tilsæt kød og løg, og svits i yderligere ca. 3 minutter.
- Tilsæt rødvin, 4 dl vand og bouillonteringer, og krydr med salt og peber, og lad retten koge ved svag varme og under låg i 1 time, til kødet er mørt.
- Skyl peberfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
- Lad bønnerne afdryppe i en sigte.
- Tilsæt peberfrugt og bønner til retten, og lad den koge, stadig ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter.
- Rør majsstivelse og 2 spsk. vand sammen til en jævning, og rør det i retten.
- Lad retten koge i ca. 2 minutter, og smag til.
- Servér den varme paprikagryde med græsk yoghurt og brød – evt. lunet i ovnen eller på brødristeren.
Dommen: