Så er der dømt valgflæsk. Vi gør ligesom politikerne, vi pakker det ind. Vi har nemlig valgt paneret flæsk. Spis det som tilbehør til grøntsagerne, hvis du vil spare på fedtet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja – dog ikke sovsen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2254/537 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 360/86
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 250 g brystflæsk
- Rasp
- 1 bdt. persille
- 2 dl minimælk
- 3½ dl bouillon
- 2 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
- 2 broccolihoveder
Sådan tilberedes paneret flæsk:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær sværen af flæsket med en skarp kniv.
- Vend flæsket i rasp, og krydr med salt og peber.
- Læg det på en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter.
- Kog broccoli mørt i letsaltet vand.
- Kog mælk og bouillon op, og jævn med majsstivelse.
- Hak persillen groft.
- Smag sovsen til med salt og peber, og tilsæt persillen.
- Tag gryden af varmen.
- Servér paneret flæsk med broccoli, kartofler og persille sovs.
Velbekomme!
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!