Selvstændig buffetret eller frokostret eller lækkert tilbehør til stegte retter. Vi havde en rest pestokylling, som vi spiste de dejlige ovnbagte jordskokker til.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 960/229 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 67 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 309/74
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 200 g cherrytomater
- 1 spsk. tørret merian
- 200 g rødløg
- 750 g jordskokker
- 1-2 spsk. citronsaft
- 1-2 tsk. chiliflager
- 15-20 fed hvidløg
- Oliespray
- Lidt frisk mynte
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovnbagte jordskokker:
- Tænd ovnen på 190° C.
- Børst og skrub jordskokkerne helt rene, og fjern evt. mørke pletter og ”knaster”.
- Skær jordskokkerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen, og læg dem i et ovnfast fad, der er sprayet med lidt olie.
- Dryp med saften af ½ citron.
- Skær rødløgene i både, og læg dem ned mellem jordskokkerne.
- Spray med lidt mere olie.
- Drys salt, peber, merian og chiliflager over.
- Læg hvidløgsfeddene ned mellem jordskokker og rødløg.
- Sæt fadet i ovn i 10-15 minutter.
- Læg cherrytomaterne ned mellem jordskokker, hvid- og rødløg.
- Sæt fadet i ovnen endnu 15-20 minutter – eller til jordskokkerne er møre, men stadig med en smule bid.
- Servér de ovnbagte jordskokker til stegte retter eller som en ret på buffeten.
- Pynt med lidt frisk mynte.