Ovnbagt skærisingfilet er hurtigt, nemt og velsmagende, nå ja, og sundt… Og salaten er særdeles velegnet til mange andre retter eller til forkosten.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person: KJ/Kcal: 1829/435
  • Energifordeling: Protein: 38 % Fedt: 28 % Kulhydrat: 34 %
  • Næringsindhold pr. 100 g: KJ/Kcal: 563/134 Protein: 12 g Fedt: 4 g Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 600 g skærisingfilet
  • 1 tsk. olie
  • 1½ moden avocado
  • 125 g cherrytomater
  • 200 g grønne linser
  • 3½-4 tsk. citronsaft
  • ½ liter strimlet salat – evt. 2 slags
  • 1 dl fromage frais
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. fintrevet citronskal
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovnbagt skærising med avocado og linsesalat:

  1. Tænd ovnen på 125° C.
  2. Fold fileterne på langs, og læg dem i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
  3. Krydr med lidt salt og peber.
  4. Dæk fadet med stanniol, og bag fisken i ca. 20-25 minutter.
  5. Rør fromage frais sammen med  knust hvidløg, revet citronskal, bredbladet persille og lidt salt.
  6. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
  7. Kog linserne efter anvisningen på posen.
  8. Fjern stenene fra avocadoerne.
  9. Skræl avocadoerne og skær dem i mindre stykker.
  10. Halver tomaterne.
  11. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
  12. Bland avocado, tomat, salat, citronsaft, salt og peber.
  13. Vend linserne i blandingen.
  14. Stil linseblandingen tildækket i køleskabet indtil servering.
  15. Servér den ovnbagte skærising med linserne.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!