Ovnbagt skærisingfilet er hurtigt, nemt og velsmagende, nå ja, og sundt… Og salaten er særdeles velegnet til mange andre retter eller til forkosten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person: KJ/Kcal: 1829/435
- Energifordeling: Protein: 38 % Fedt: 28 % Kulhydrat: 34 %
- Næringsindhold pr. 100 g: KJ/Kcal: 563/134 Protein: 12 g Fedt: 4 g Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g skærisingfilet
- 1 tsk. olie
- 1½ moden avocado
- 125 g cherrytomater
- 200 g grønne linser
- 3½-4 tsk. citronsaft
- ½ liter strimlet salat – evt. 2 slags
- 1 dl fromage frais
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. fintrevet citronskal
- 1 spsk. hakket bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovnbagt skærising med avocado og linsesalat:
- Tænd ovnen på 125° C.
- Fold fileterne på langs, og læg dem i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
- Krydr med lidt salt og peber.
- Dæk fadet med stanniol, og bag fisken i ca. 20-25 minutter.
- Rør fromage frais sammen med knust hvidløg, revet citronskal, bredbladet persille og lidt salt.
- Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
- Kog linserne efter anvisningen på posen.
- Fjern stenene fra avocadoerne.
- Skræl avocadoerne og skær dem i mindre stykker.
- Halver tomaterne.
- Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
- Bland avocado, tomat, salat, citronsaft, salt og peber.
- Vend linserne i blandingen.
- Stil linseblandingen tildækket i køleskabet indtil servering.
- Servér den ovnbagte skærising med linserne.
Dommen: