Ostesauce er bare umami, det kommer man ikke uden om. Denne ret med ostesauce bliver med garanti en af børnenes livretter – også selvom der er broccoli og gulerødder i.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1921/457 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 64 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 404/97
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 1 broccoli
- 2 løg
- 100 g light hvidløgsost
- ½ l grøntsagsbouillon
- 4 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g valgfri pasta
Sådan tilberedes ostesauce med broccoli og gulerødder:
- Skyl broccolien, del hovedet i små buketter, og skær stænglen i grove stykker.
- Pil løgene, og skær det ene løg i grove tern.
- Kog løgtern og broccolistængel i bouillonen i ca. 10-15 minutter, til stænglen er mør.
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Skræl imens gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Skær ligeledes det andet løg i små tern.
- Varm olien på en pande, og lad gulerødder og løg simre i olien i ca. 5 minutter.
- Tilsæt presset hvidløg, og lad det simre i endnu 5 minutter – der må gerne være lidt bid i gulerødderne.
- Kog imens de små broccolibuketter møre i lidt let saltet, kogende vand – det tager ca. 4-5 minutter – her må der også gerne være lidt bid.
- Blend de møre broccolistængler og løg til en jævn, glat sauce.
- Tilsæt hvidløgsosten, og bland det godt sammen – det udgør ostesaucen.
- Smag til med salt og peber – vær lidt varsom med saltet, da både bouillon og ost er salt.
- Lad pastaen dryppe af en i sigte.
- Bland pastaen og gulerødder, løg og hvidløg med den varme ostesauce.
- Hæld det hele i et dybt fad, og garnér med de afdryppede broccolibuketter.
Dommen:
Oliver: Tjah, det kan vel godt spises
Catharina: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”