De ser lidt besynderlige ud, karbonaderne, pga. osten, men de smager herligt – også på et stykke brød dagen efter til frokost. Retten kan dog virke lidt tør – især kartoflerne, men hvis man har behovet, kan man jo servere en lille klat smør. Det ændrer selvfølgelig på fedtprocenten, men retten kan godt bære det.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2079/495 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 387/92
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 800 g mager fars – vi brugte 2/3 flæskefars og 1/3 kyllingefars
- 200 g mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1200 g kartofler
- 500 g bønner
- 12 gulerødder
<h2Sådan tilberedes ostekarbonader:
- Skræl kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skær osten i små tern.
- Rør den i farsen sammen med salt og peber.
- Form kødet til karbonader.
- Sæt karbonaderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 30 minutter.
- Skræl gulerødder, og skær dem i stave.
- Kog gulerødder og bønner møre i letsaltet vand.
- Servér karbonaderne sammen med grøntsagerne.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”