Dejligt nemt at tilberede. God smag. Få ingredienser. Storartet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1066/254
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 31 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 346/83
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 500 g jordskokker
  • 100 g bacon
  • 250 g grønne asparges
  • 2½-3 spsk. persille
  • 400-500 g fiskefilet (torsk, laks, rødfisk eller – som vi brugte – skærising)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fiskefilet med bacon, jordskokker, asparges og persille:

  1. Skrub jordskokkerne, og skær dem i kvarter.
  2. Skær baconen i små stykker.
  3. Skær bunden af de grønne asparges, og skær aspargeserne i halve.
  4. Snit løg og hvidløg fint, og brun det på en pande i 1 tsk. olie sammen med jordskokker og bacon.
  5. Lad det stege over middel varme i 5-10 minutter.
  6. Tilsæt asparges.
  7. Hak persillen fint, og drys også det i.
  8. Lad det stege videre i 2-4 minutter, og smag til med salt og peber.
  9. Steg imens fisken 1½ minut på hver side i resten af olien, og krydr med salt og peber.
  10. Anret fisken sammen med grøntsagerne, og servér med 1 citron skåret i både.

Stop-madspild
Husk, at ender fra aspargeser kan fryses og bruges til suppe.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!