Tang kan bruges til meget mere end sushi. Prøv denne omelet med fyld. Den er ret lækker. Fyldet kan varieres efter smag og køleskabets indhold.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 5 æg
  • 1 ark noritang (18 x 18 cm)
  • 2 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk. ingefær, finthakket
  • 1 gulerod
  • 1 squash
  • 200 g blandede svampe
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. risvineddike
  • 1 tsk. sambal oelek
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes omelet med tang

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Pisk æggene let sammen.
  3. Rul tangen stramt sammen, og klip den i smalle strimler med en saks.
  4. Bland tangstrimlerne i æggemassen, og krydr med salt og peber.
  5. Varm en wokpande – en lille pande kan også anvendes – op ved høj varme, og pensl den med lidt olie.
  6. Tilsæt 3/4 dl af æggemassen, og vip wokken, så bunden dækkes.
  7. Steg hver omelet med tang i 2 minutter, eller til den er stivnet.
  8. Vend den, og steg den anden side i 1 minut.
  9. Tag den færdige omelet op, og hold den varm.
  10. Gentag processen med resten af æggemassen, så der steges i alt 4 omeletter – pensl wokken med olie for hver omelet.
  11. Hak ingefæren fint, skær guleroden i tynde stave, og skær squashen i halve, skrå skiver.
  12. Varm resten af olien op i wokken.
  13. Tilsæt presset hvidløg og ingefær, og steg i 1 minut.
  14. Tilsæt gulerod, og steg 1 minuts tid.
  15. Tilsæt squash, og steg endnu 1 minuts tid.
  16. Tilsæt til sidst svampe, og steg i 1 minuts tid mere.
  17. Tilsæt sojasauce, risvin og sambal oelek, og lad det simre i 1 minuts tid.
  18. Fordel grøntsagerne på de 4 omeletter, fold dem sammen, og servér med risene.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2009/478
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    677/161
    Protein: 6 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 22 g

Andre opskrifter med æg

Æggekage med kartofler og porrer

Æggekage med kartofler og porrer

Kartoffelomelet med rucolasalat

Kartoffelomelet med rucolasalat

Æggekage med ris og oksespegepølse

Æggekage med ris og oksespegepølse

Middagsomelet med gedeost

Middagsomelet med gedeost

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Omelet med tang
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)