Tang kan bruges til meget mere end sushi. Prøv denne omelet med fyld. Den er ret lækker. Fyldet kan varieres efter smag og køleskabets indhold.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 5 æg
- 1 ark noritang (18 x 18 cm)
- 2 spsk. olie
- 1 fed hvidløg
- 3 tsk. ingefær, finthakket
- 1 gulerod
- 1 squash
- 200 g blandede svampe
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. risvineddike
- 1 tsk. sambal oelek
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan tilberedes omelet med tang
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Pisk æggene let sammen.
- Rul tangen stramt sammen, og klip den i smalle strimler med en saks.
- Bland tangstrimlerne i æggemassen, og krydr med salt og peber.
- Varm en wokpande – en lille pande kan også anvendes – op ved høj varme, og pensl den med lidt olie.
- Tilsæt 3/4 dl af æggemassen, og vip wokken, så bunden dækkes.
- Steg hver omelet med tang i 2 minutter, eller til den er stivnet.
- Vend den, og steg den anden side i 1 minut.
- Tag den færdige omelet op, og hold den varm.
- Gentag processen med resten af æggemassen, så der steges i alt 4 omeletter – pensl wokken med olie for hver omelet.
- Hak ingefæren fint, skær guleroden i tynde stave, og skær squashen i halve, skrå skiver.
- Varm resten af olien op i wokken.
- Tilsæt presset hvidløg og ingefær, og steg i 1 minut.
- Tilsæt gulerod, og steg 1 minuts tid.
- Tilsæt squash, og steg endnu 1 minuts tid.
- Tilsæt til sidst svampe, og steg i 1 minuts tid mere.
- Tilsæt sojasauce, risvin og sambal oelek, og lad det simre i 1 minuts tid.
- Fordel grøntsagerne på de 4 omeletter, fold dem sammen, og servér med risene.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2009/478 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 677/161
Protein: 6 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 22 g
Informationer
Opskriftens navn
Omelet med tang
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on