Tit når der serveres wok-mad er det med lyst kød – kylling, kalkun, svin – men vi valgte at lave med oksekød, og det blev dejligt. Egentlig er wok-mad jo dejligt nemt at lave, alt i en gryde – også nudlerne/risene hvis der er plads. Nem mad til en sen dag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1794/427 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 497/118
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 500 g oksekød i strimler
- 1 spsk. olie
- 250 g sukkerærter
- 2 peberfrugter
- 2 dåser bambusskud
- ½ squash
- 4 fed hvidløg
- 6 spsk. soyasauce
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1-2 stænk tabasco
- 3-4 tsk. karry
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g nudler
Sådan tilberedes oksekød i wok:
- Steg oksekødet i olien i en wok.
- Skær peberfrugt i mindre stykker og squashen i strimler.
- Tilsæt begge dele sammen med sukkerærter og bambusskud.
- Svits karryen af på en pande.
- Hak hvidløg fint.
- Tilsæt soyasauce, balsamicoeddike, hvidløg og karry.
- Varm igennem.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Smag retten til med salt, peber og tabasco.
Dommen: