Linser og bønner er hammer sundt, og nogen mener også, at de sætter forbrændingen i vejret, så lad os endelig få nogle af dem . Her er en mos af røde linser.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2611/622 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 665/158
Protein: 13 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 4 dl røde linser
- 400 g kyllingeinderfilet eller -brystfilet
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 dl fløde 4 %
- 1 bæger bouillon
- 1 tsk. frisk eller ½ tsk. tørret mynte
- 1 spsk. citronsaft
- 2 små fed hvidløg
- 1 dl pinje-, solsikke eller græskarkerner
- ½ dl grofthakket bredbladet persille
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 600 g ærter
Sådan tilberedes myntekylling med røde linser:
- Pil hvidløgene, og hak dem groft.
- Skyl citronen og persillen, riv 2 tsk. citronskal, og hak persillen groft.
- Skær kødet i 3-4 cm brede strimler, hvis det er brystfilet.
- Skyl linserne godt i 2 hold koldt vand.
- Bring rigeligt vand, 1 tsk. salt og linser i kog i en gryde, og kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 minutter.
- Hæld derefter linserne til afdrypning i en sigte.
- Kog ærterne i et par minutter i letsaltet vand, og hæld derefter vandet fra ærterne.
- Lad margarinen smelte i en gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits kødet i ca. 2 minutter.
- Tilsæt fløde, bouillon, mynte, citronsaft og hvidløg.
- Bring retten i kog, og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Rist kernerne på en varm, tør pande.
- Kom persille og citronskal ned til kødet, og smag til med salt og peber.
- Servér straks sammen med de røde linser, pinjekerner og ærter.
Dommen:
Uh, ser godt ud. Og det er en ret, som passer til vejret!