Savojkål er ikke det mest anvendte i den danske madlavning, men det er synd. For savojkål smager herligt, og så er det billigt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1821/434
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    359/85
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 5 svinekoteletter (a ca. 110 g)
  • 1 spsk. olie
  • 7 løg
  • 1 savojkål
  • 1 kg kartofler
  • 10 hele, hvide peberkorn
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. sirup
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes koteletter med savojkål:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Del kålen i 4 -6 stykker, og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand.
  3. Skræl kartoflerne, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter.
  4. Lad kål og kartofler dryppe af.
  5. Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem hurtigt på en varm, tør pande.
  6. Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod, og svits dem i halvdelen af olien.
  7. Pensl et ovnfast fad med resten af olien. Læg kål i bunden af fadet. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon, eddike og honning ved. Dæk med låg eller folie.
  8. Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!