Bagt mørksej, spinat og bønner, så kan der da ikke være et øje tørt i Fødevareministeriet, for det er da sundt. Fisk, grønt og bælgfrugter.
Personer
Minutter
Her har jeg brugt en rød pesto – aka tomatpesto – købt færdiglavet, men du kan også lave den selv, hvis du har tid, lyst og overskud til det. Se f.eks. Arlas røde pesto, som er lavet på soltørrede tomater og salatost med persille og hvidløg. Den skal jeg helt sikkert prøve at lave en dag.
Vælger du tørrede, hvide bønner, så husk at lægge dem i blød og at koge dem i 40-45 minutter.
Ingredienser
- 240 g hvide bønner – konserves
- 100 g frisk spinat
- 1 spsk. frisk, hakket mynte eller 1 tsk. tørret mynte
- 400 g mørksejfilet u/skind
- 65 g tomatpesto
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g groft brød eller måske spinatbrød
Sådan tilberedes mørksej i ovn med tomatpesto, spinat og hvide bønner
- Hæld væden fra bønnerne, og lad bønnerne dryppe af.
- Tænd ovnen på 210° C.
- Snit hvidløg og løg fint, og svits det i olivenolie på en pande.
- Vend bønner, spinat og mynte i løgene, og smag til med salt og peber.
- Kom det hele i et ovnfast fad.
- Skær fisken ud i 4 stykker, og krydr med salt og peber.
- Læg fisken oven på bønnerne, og bag retten i ovnen i 10 minutter.
- Servér mørksej i ovn i det ovnfaste fad med tomatpesto og brød til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2104/501 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 637/152
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 17 g