Varier evt. grøntsagerne, som I kan lide dem. Mørbrad er jo et dejligt stykke kød, og bacon giver det en let røget smag. Er der rester, kan den stegte mørbrad sagtens spises på et stykke rugbrød til frokost dagen efter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2672/636 - Energifordeling:
Protein: 37 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 360/86
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 2 svinemørbrad (ca. 800 g)
- 1 pk. kalkunbacon
- 1 tsk. olie
- 4 dl vand
- 2 spsk. grøntsagsfond “Touch of Taste”
- 1 spsk. majsstivelse
- Kulør
- Ribsgele
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 400 g sukkerærter
- 400 g karotter
- 4 spsk. ribsgele
Sådan tilberedes mørbrad i baconsvøb:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Puds mørbraderne fri for sener og synligt fedt, og drys dem med lidt salt og peber.
- Vikl bacon om hver mørbrad, og bind bomuldsgarn om.
- Pensl en bradepande med lidt olie, og læg mørbraderne heri. Brun dem på alle sider i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Dæmp varmen til 190° C, og hæld vand ved.
- Lad det stege i 30-35 minutter.
- Kog sukkerærter og karotter møre i letsaltet vand.
- Sluk ovnen, og hæld skyen fra mørbraderne, og sæt dem tilbage i den varme, slukkede ovn.
- Varm skyen op, og tilsæt grøntsagsfond. Jævn med majsstivelse, og tilsæt kulør. Smag til med ribsgele, salt og peber.
- Skær mørbraderne i tykke skiver, og servér med sovs, grøntsager og ribsgele.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Det smager ikke specielt godt
Dau (ven af huset): Helt sikkert en ”gemmer”
Ole (ven af huset): Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
virkelig synd i skam steger en lækker mørbrad på den måde. mør, saftig og let rosa så er sådan en svine mørbrad noget af det bedste kød der findes
Hej Jesper
Smag og behag er jo heldigvis forskellig. Er du til rosa svinemørbrad, så prøv hellere vores grillede version – hvis det ellers bliver vejr til det igen :-). Velbekomme!