Det meste af den tid der går med at tilberede denne ret, er heldigvis ikke noget man har nøde at overvåge. For kødet skal stå og passe sig selv/simre i 1½-2 timer, til rødvinen er kogt ned.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2218/528
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 52 %
    Alkhol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 326/78
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 750 g magert oksekød i strimler
  • 5 løg
  • 250 g champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 1½ spsk. mel
  • 1 ds. tomatpasta
  • ½ tsk. tørret merian
  • ½ tsk. tørret timian
  • 1 laurbærblad
  • 3 dl rødvin
  • 1 dl bouillon
  • 4½ dl minimælk
  • Muskat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1½ kg kartofler
  • 1 kg blandede grøntsager

Sådan tilberedes bøf Bourgogne:

  1. Skær løg og hvidløg skiver, og svits dem i 1 spsk. olie, til de er gyldne.
  2. Tag løgene op.
  3. Brun kødet i den anden spsk. olie.
  4. Tilsæt mel, merian, timian og laurbærblad.
  5. Tilsæt bouillon, tomatpasta og vin.
  6. Kødet skal lige være dækket.
  7. Rør godt rundt, og lad det hele simre under låg 1½ -2 timer.
  8. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  9. Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
  10. Kog grøntsagerne møre i letsaltet vand.
  11. Tilsæt de gyldne løg til kødet, ½ time før retten er færdig.
  12. Rens champignonerne, skær dem evt. i mindre stykker, og tilsæt dem 10 min. før, retten er færdig.
  13. Tilsæt mere bouillon, hvis retten er for tyk.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. Pisk de kogte kartofler op med varm minimælk, til det bliver til en mos, og smag til med salt, peber og muskat.
Velbekomme!

 

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!