Antal liter
Minutter
En del ukrudt får flotte, farvestrålende blomster – som den solgule mælkebøtte. Men én af ulemperne ved ukrudt er, at det spreder sig og kvæler al anden vækst. Så kan de være nok så smukke, du vil ikke have dem i hele haven.
Men derfor kan du jo godt få gavn af dem. Så mælkebøtterne kan du bruge til saft. Og kvalderkålen kan du bruge i lasagne. Prøv f.eks. at bruge skvalderkål i stedet for spinat i denne lasagne. Brændeælder kan bruges i suppe.
Ingredienser
- Ca. 70 mælkebøttehoveder uden stilk – du sætter bare børnene til at plukke 🙂
- 1 l vand
- Ca. 1 dl sukker
- Saft af 1 citron
Sådan tilberedes mælkebøttesaft
- Skyl og rens mælkebøttehovederne.
- Kog dem i vandet i ca. 15 minutter.
- Lad mælkebøttehovederne blive i vandet, mens det køler af.
- Si blomsterhovederne fra, når saften er afkølet. Brug evt. en saftpose, så alt grums kommer med.
- Smag til med citronsaft og sukker. Pas på for mælkebøttesaften er meget sart i smagen, så hvis du tilsætter for meget sukker og citron, kan man ikke smage den sarte smag af mælkebøtte.
- Hæld på flasker.
- Fortynd efter smag.
- Nyd kold – gerne med isterninger i.
- Kategori: Drik
- Antal: Ca. 1 l
- Tilberedning: 20 minutter + tid til afkøling
- Fryseegnet: Ja
- Pr. glas (2 dl):
KJ/Kcal: 315/75 - Energifordeling:
Protein: <1 % %
Fedt: 0 %
Kulhydrat: 100 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 141/54
Protein: <1 g
Fedt: 0 g
Kulhydrat: 8 g
Det er så vidunderligt at man kan bruge mælkebøtter til at lave saft af. Jeg kan se du laver den på en anden måde end jeg plejer. Den opskrift må jeg prøve. Uanset hvad -det er jo en drøm at kunne bruge de mange mælkebøtter der står i haven. Så bliver irritationen over dem også så meget mindre 🙂
Hej Christian
Vi skal da helt sikkert også prøve din opskrift næste gang, vi har de gule blomster igen. Selvom den tager lidt længere tid. Vi kunne nemlig godt tænke os en stærkere smag af mælkebøtte. Lige nu har mælkebøtterne kun de hvide fnuglette hoveder, som barnebarnet elsker at puste til, så de svæver i vinden. Så er vi selvfølgelig sikre på at få endnu flere næste år. 🙂
De bedste hilsner
Beate