Jeg ved ikke, hvorfor disse kinesiske kødboller hedder løvehoveder. De ligner ikke løvehoveder, medmindre du har en meget livlig fantasi. Det er en gammel ret. Og den har også være i det danske køkken i nogle år. Jeg har i hvert fald fundet opskriften i en dansk kogebog fra 1977. Selvom der dog er ingredienser i, som jeg ikke lige synes, jeg kan huske fra det danske køkken dengang.
Personer
Minutter
Jeg har valgt her at servere de varme løvehoveder med brasede kartofler og lidt grøn salat ved siden af. Men du kan også servere flutes til. Hvad det gør ved næringsfordelingen, det har jeg dog ikke regnet på.
Ingredienser
- 500 g hakket, magert grisekød (gerne 3-7 %)
- 2 kugler syltede ingefær – ca. 30 g
- 1 løg
- 1 knsp. hvidløgssalt
- 1 knsp. kanel
- 2 spsk. sojasauce
- Olie til stegning
- Salt
Tilbehør
- 650 g kartofler
- 2 spsk. flydende, let margarine
- 2 dl hjertesalat
- 2 dl spinat
- 3 gulerødder
- 6-8 blå vindruer
- 1 brev dressingmix
- 1 dl græsk yoghurt, 2 %
Sådan tilberedes løvehoveder
- Skrub kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem i saltet vand, til de er møre uden at være kogt ud.
- Hak den syltede ingefær groft.
- Pil løget, og hak det fint.
- Rør det hakkede kød sejt med salt.
- Tilsæt ingefær, løg, hvidløgssalt, kanel og sojasauce, og rør det hele sammen til en sammenhængende fars.
- Form farsen til boller – ca. 3 cm i diameter – og læg dem på et fad eller et skærebræt.
- Lad dem hvile i ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe tørre på det varme blus.
- Bras kartoflerne i margarinen.
- Frituresteg løvehoveder et par stykker ad gangen – eller hvor mange du nu kan få plads til, uden at de ligger for tæt – i 4-5 minutter.
- Skyl hjertesalat og spinat, snit hjertesalat, og bland det med spinaten.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
- Skyl vindruerne, og skær dem i kvarte.
- Rør dressingmix ud i den græske yoghurt.
- Servér det hele toppet med lidt frisk persille.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1742/415 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 410/98
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g