Disse linsebøffer er ikke så nemme at lave, for de går nemt i stykker. Sørg endelig for, at farsen er god og lind.

Personer

Minutter

Du kan også stege dem i ovnen – så sparer du også olien.

Ingredienser

  • 200 g røde splitlinser
  • 5 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. ingefær (gerne frisk)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 æg
  • 2 spsk. olie
  • Evt. tørrede eller friske krydderurter (f.eks. rosmarin eller timian)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g rodfrugter efter ønske (vi brugte rødbeder, kartofler, gulerødder og jordskokker)

Sådan tilberedes linsebøffer

  1. Kog linserne møre i ca. 15 minutter (de skal ikke være helt udkogte – de bliver i øvrigt gule, når de bliver kogt), og lad dem dryppe af  og køle af i en sigte.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Skræl rodfrugterne, skær dem i stave. Kom dem i en bradepande, og krydr med salt og peber, og drys evt. med krydderurter.
  4. Sæt dem i ovnen til de er næsten møre, de skal stadig have lidt bid (25-30 minutter).
  5. Hak gulerødder, løg og hvidløg, og bland dem med de kogte, afdryppede og afkølede linser, krydderier og æg til en fars. Krydr med salt og peber.
  6. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olien, til de bliver lysebrune.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2351/560
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    479/114
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter uden kød

Rösti med fetasalat

Rösti med fetasalat

Fyldte kartofler med champignoner og karrypasta

Fyldte kartofler med champignoner og karrypasta

Spinatlasagne med grøn salat

Spinatlasagne med grøn salat

Risfrikadeller med tomatsovs

Risfrikadeller med tomatsovs

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Linsebøffer
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)