Disse linsebøffer er ikke så nemme at lave, for de går nemt i stykker. Sørg endelig for, at farsen er god og lind.
Personer
Minutter
Du kan også stege dem i ovnen – så sparer du også olien.
Ingredienser
- 200 g røde splitlinser
- 5 gulerødder
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. ingefær (gerne frisk)
- 1 tsk. spidskommen
- 2 æg
- 2 spsk. olie
- Evt. tørrede eller friske krydderurter (f.eks. rosmarin eller timian)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g rodfrugter efter ønske (vi brugte rødbeder, kartofler, gulerødder og jordskokker)
Sådan tilberedes linsebøffer
- Kog linserne møre i ca. 15 minutter (de skal ikke være helt udkogte – de bliver i øvrigt gule, når de bliver kogt), og lad dem dryppe af og køle af i en sigte.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl rodfrugterne, skær dem i stave. Kom dem i en bradepande, og krydr med salt og peber, og drys evt. med krydderurter.
- Sæt dem i ovnen til de er næsten møre, de skal stadig have lidt bid (25-30 minutter).
- Hak gulerødder, løg og hvidløg, og bland dem med de kogte, afdryppede og afkølede linser, krydderier og æg til en fars. Krydr med salt og peber.
- Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olien, til de bliver lysebrune.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2351/560 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 479/114
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Informationer
Opskriftens navn
Linsebøffer
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on