Alene hjemme – igen. Altså os to gamle. Og vi er de eneste i familien, der kan lide indmad, så denne ret bliver kun lavet, når vi er her selv. Dagen efter kan den varmes i ovnen i et ildfast fad med levergryden nederst og mosen oven på.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1744/415 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 267/64
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 400 g svinelever (kalve- eller kyllingelever kan også bruges)
- 2 løg
- 2 squash
- 3 gulerødder
- 4 dl oksebouillon
- 1 dl fromage frais
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- Ca. 3 spsk. mel
- 1 tsk. paprika
- Evt. kulør
- Lidt persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg valgfri rodfrugter (vi brugte kartofler, pastinak og gulerødder)
Sådan tilberedes levergryde med mos af rodfrugter:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i nogenlunde lige store stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Pil, skræl og skær løg, gulerødder og squash i tern.
- Skær leveren i tern, og vend den i mel, lidt peber og paprika – ingen salt, for der er masser af salt i bouillonen.
- Svits grøntsagerne i en gryde, til de lige begynder at tage en smule farve.
- Tag grøntsagerne op.
- Brun leveren godt i gryden.
- Kom grøntsagerne tilbage i gryden, når leverstykkerne er brunet godt på alle sider, og hæld bouillonen ved.
- Lad det hele simre ca. 10 minutter (til leveren er mør).
- Tilsæt fire spsk. fromage frais, rør rundt, og smag til med peber.
- Tilsæt evt. kulør, hvis du vil have retten mørkere.
- Mos rodfrugterne, og rør mosen lind med resten af fromage fraisen – eller så meget du nu finder nødvendigt.
- Smag til med salt og peber.
- Pynt med en dusk persille.
Dommen:
Ang. Kalorieberegningen på levergryden, som iøvrigt ser lækker ud, er rodfrugtemosen regnet med?
Hej Helle
Det er den, ja.
Beate
Det smager helt fantastisk. Har lavet det flere gange. Prøv det!