Denne lette, cremede kyllingesuppe er fyldt med gode sager og lækker smag. Den mætter godt uden at fylde, og så kan den spises hele året – også som en skøn sommersuppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja, uden bønner og pesto
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2800/667 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 449/107
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 1250 g kartofler
- 4 porrer
- 2 fed hvidløg
- 450 g kyllingebrystfilet
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 8 tsk. basilikumpesto
- 1 ds. bønnemix – lyse og mørke bønner
- 1 stort naanbrød (ca. 130 g)
Sådan tilberedes kyllingesuppe med bønner og pesto:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
- Skyl porrerne, fjern de yderste blade, og skær roden af. Skær porrerne i grove stykker.
- Snit hvidløget groft, og svits det sammen med porrer og kartofler i olie i en stor gryde, uden at det tager farve.
- Tilsæt et par liter vand, bring det i kog, og lad det hele simre i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
- Skær imens kyllingebrystfileterne i luncher, og kog dem i saltet vand, til de er gennemkogte.
- Skyl bønnerne, og varm dem op i lidt vand.
- Lad bønner og kylling dryppe af hver for sig.
- Smag bønnerne til med salt og peber.
- Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
- Læg kyllingestykkerne i suppen, og varm op.
- Servér den varme kyllingesuppe med bønnerne og pesto og et stykke – evt. lunet – naanbrød.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!