Denne kyllingesalat er noget anderledes i smagen, end den slags kyllingesalater jeg eller har smagt. Men den smager bestemt lækkert.
Personer
Minutter
Årsagen til den markant anderledes smag, er at kyllingen er penslet med lakridssirup, inden den er blevet stegt og er kommet i salaten. Så det er ikke i salaten der er lakridssirup, men på kyllingen.
Du kan spise kyllingesalaten, som den er som en frokostsalat eller du kan spise den som en del af et måltid med ris eller brød til.
Har du problemer med irriteret tyktarm skal du dog nok lige finde et brød du kan tåle, hvis du vælger at spise brød til. Men ellers skulle den være helt low FODMAP. Der er godt nok tørrede tranebær i, men det holder sig under den mængde, du må få.
Ingredienser
- 1 lille rød chilipeber
- 1½ spsk. lakridsrodspulver
- ½ dl sojasovs
- 2 spsk. ahornsirup
- 500 g kyllingebrystfileter
- 1 salathoved
- ½ frisk ananas
- 2 spsk. tørrede tranebær
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g brune ris
Sådan tilberedes kyllingesalat med lakridssirup og ananas
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Hak chilipeberen fint.
- Bland lakridsrodspulver, sojasovs, sirup og chili sammen.
- Fjern synligt fedt, sener, blod osv. fra kyllingebrystfileterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pens med siruppen på alle sider, og sæt kyllingen i ovnen, tænd den på 175° C, og lad kyllingen stege i 35-40 minutter, til det er gennemstegt.
- Skyl imens salaten, og riv den i stykker.
- Skær ananassen i mindre stykker.
- Bland salat, ananas, tranebær og olie.
- Skær kyllingen i mindre (men ikke for små) stykker, og bland den i salaten.
- Servér med kogte ris.
- Kategori: Hovedret/Frokost
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2363/563 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 715/171
Protein: 10 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 23 g
Informationer
Opskriftens navn
Kyllingesalat med lakridssirup og ananas
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
2 Review(s) Based on