For første gang spiste Filip lever – sig det endelig ikke til nogen . Han kunne ikke lide det, men han spiste det trods alt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 40 minutter
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 2574/613 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 542/129
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 450 g kyllingelever
- 2 spsk. olie
- 1 løg
- 1 stang kanel
- 225 g kartofler
- 1 dl varmt vand
- 4 fed hvidløg
- 3 tomater
- 100 g ærter
- 1 rød chilipeber
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/2 tsk. chilipulver
- Salt
Tilbehør:
- 3 små naanbrød
Sådan tilberedes kyllingelever i indisk krydderpasta:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Pil og hak løget.
- Knus kanelstangen.
- Varm en spsk. olie, og steg det løg og kanel ved middel varme, indtil løgene er bløde.
- Tilsæt kartoflerne og en knsp. salt, og steg videre i 2 minutter.
- Tilsæt det varme vand på nær 1 spsk.
- Lad det simre under låg, indtil kartoflerne er møre.
- Bland koriander, spidskommen, gurkemeje og chilipulver med 1 spsk. vand til en pasta.
- Skær tomaterne i tern.
- Svits presset hvidløg i den resterende olie i en anden pande i 1 minut.
- Tilsæt krydderpastaen, og skru ned på lav varme.
- Tilsæt halvdelen af tomaterne, og lad det simre i ca. 3 minutter.
- Rens leveren, og skær den i mindre stykker.
- Tilsæt leveren, når retten er tyknet en smule, rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.
- Tilsæt de resterende tomater, og rør rundt, og lad det simre i endnu 5 minutter.
- Tilsæt kartoflerne, ærter, hakket chili, og lad retten simre i ca. 15 minutter.
- Smag til med salt.
- Servér med naanbrød.
Dommen: