Kyllingegratin smager skøn, ligesom stort set al anden gratin gør. Og gratiner er jo perfekte, hvis du har rester. For du kan få brugt både grøntsager og kød.
Personer
Minutter
Det tager 1 times tid at lave kyllingegratin, hvis du først skal hen at koge kyllingen. Har du en rest kogt kylling tager det kun ½ times tid. Eller du kan gøre det endnu nemmere og købe kylling i tern (toppings), så slipper du helt for på noget som helst tidspunkt at koge kylling. Derudover kan du udskifte skinken i opskriften med mere kogt kylling, hvis du føler for det.
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 20 g stegemargarine
- 60 g mel
- 3 dl + 4 spsk. minimælk
- 3 dl hønsebouillon
- 250 g kyllingestrimler (gerne kogt)
- 100 g skinke i tern
- ½ dåse majs
- 4 spsk. persille
- 1 æggehvide
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 300 g hvidkål
- 100 g rosiner
Sådan tilberedes kyllingegratin:
- Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem i let saltet vand i ca. 15 minutter.
- Kog kyllingen – hvis den ikke er det.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Smelt 15 g margarinen i en gryde.
- Tilsæt melet, og rør rundt i ca. 1 min.
- Tilsæt gradvis de 3 dl mælk under omrøring.
- Hæld bouillonen i, og rør rundt, til det koger, og stuvningen får en passende konsistens.
- Skyl, og hak persillen.
- Tilsæt, kyllingestykker, skinketern, majs, og persille.
- Smag stuvningen til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad med den sidste margarine.
- Hæld stuvningen i fadet.
- Læg kartoflerne taglagt oven på.
- Pisk æggehvide og de 4 spsk. mælk sammen, og smør det på overfladen af kartoflerne.
- Sæt fadet i ovnen i 25-30 minutter, til kartoflerne er gyldenbrune.
- Strø evt. lidt hakket persille på toppen, lige inden serveringen.
- Servér med strimlet hvidkål blandet med rosiner.
Gratinen kan sagtens varmes dagen efter til frokost. Sådan genopvarmes persille.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2213/527 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 371/88
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 14 g