Egentlig er det tilbehøret i denne kylling med kartoffelporrefad, der er omdrejningspunktet. Opskriften blev til, fordi vi havde lidt forskellige rå grøntsager og nogle majskerner, vi skulle have brugt.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 450 g kyllingebrystfilet
- 1 broccolistok
- 500 g kartofler
- 1½ porre
- 1 rødløg
- ½ dåse majskerner (170 g)
- 3/4 dl minimælk
- 1 tsk. tørret timian
- 6 spsk. revet ost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 skiver grovflute
- Evt. lidt pynt i form af tomat, peberfrugt, krydderurter eller lignende til at give lidt kulør
Sådan tilberedes kylling med kartoffelporrefad
- Tænd ovnen på 220° C.
- Blend broccolistokken.
- Skær kartoflerne i tern.
- Skær løg og porrer i ringe.
- Bland broccolistok, kartofler, løg, porrer og majs i et ovnfast fad.
- Krydr med salt, peber og timian.
- Hæld mælken over, og drys til sidst med revet ost.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter – dæk evt. med stanniol, hvis retten begynder at blive for mørk.
- Steg kyllingebrystfileterne på en grillpande uden tilsat fedtstof, til de er gennemstegte – ca. 15 minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber.
- Sæt brødet i ovnen de sidste 8 minutter af kartoffelporrefadets stegetid.
- Skær kyllingebrystfileterne i tykke skiver, og servér.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2402/572 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 507/121
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Informationer
Opskriftens navn
Kylling med kartoffelporrefad
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on