Nem at tilberede og let at fordøje. Hvordan den smager? På en skala fra 1 til 10? Den smager godt!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 1476/352 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 43 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 456/109
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 25 g smuttede mandler
- 10 g stegemargarine
- 500 g kyllingeinderfilet eller -brystfilet
- 300 g frisk båndpasta – gerne fuldkorns
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 store æbler
- 10 forårsløg
- 1 dl vand
- ¼ hønsebouillonterning
- ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 2½ tsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Friske basilikumblade
- 1 spsk. æblecidereddike
Sådan tilberedes kylling med æbler og basilikum:
- Smut mandlerne, hvis det ikke er gjort.
- Rist mandlerne på en tør pande ved jævn varme i 3-4 minutter.
- Drys med lidt groft salt, og stil dem til side.
- Skyl æblerne, og del dem med æbledeleren, fjern eventuelle rester af kernehuset.
- Læg æblerne i en vakuumpose.
- Skær den øverste “grove” top og bunden af forårsløgene, fjern det yderste lag, skyl forårsløgene, og skær dem 5 cm lange stykker.
- Skær kyllingekødet i 2-3 cm brede strimler, hvis det ikke er gjort.
- Lad stegemargarinen blive gylden i en sauterpande, og steg kyllingekødet i 5- 6 minutter – vend af og til.
- Tag kødet op på en tallerken, og læg stanniol over, for at holde det varmt.
- Sæt vand tilsat salt over at koge under låg.
- Kog pastaen uden låg i ca. 2 minutter i det kogende vand.
- Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
- Lad imens Becel smelte i sauterpanden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Skru ned for varmen, og svits æbler og forårsløg i et par minutter – rør en gang eller to.
- Rør vand, hyldeblomstsaft og majsstivelse sammen, og rør det i panden sammen med kød, smuldret bouillonterning, salt og peber.
- Lad retten koge ved jævn varme og under omrøring i et par minutter.
- Smag til.
- Skyl basilikumbladene.
- Anret kylling med hyldeblomst sammen med den friskkogte pasta.
- Drys med frisk basilikum og mandler.
- Server straks sammen med æblecidereddike til at dryppe på.
Trackbacks/Pingbacks