Det tager lidt tid at lave denne kylling i karry med ris, ikke mindst fordi jeg har brugt brune ris, som jo skal koge vanvittigt længe i forhold til hvide ris – og så alligevel ikke, for de skal ikke “hvile” ligesom hvide ris.

Personer

Minutter

Så alt i alt bliver det vel til 10-15 minutter mere for brune ris. Til gengæld mætter de bedre og skulle angiveligt være sundere end hvide ris – indtil andet er bevist 🙂 – og så skal der også skæres æbler, mango, løg osv.

Ingredienser

  • 3 tsk. god karry
  • 25 g stegemargarine
  • 500-600 g kyllingebrystfileter
  • 2 løg
  • 1 tsk. sukker
  • ½ dl vand
  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 uskrællede, røde æble i tern
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 255 g brune ris – andre ris kan også bruges, men så skal der nok være 300-350 g
  • 1 mango
  • 4 tsk. kokosmel
  • 4 spsk. rosiner
  • 8 tsk. mangochutney – jeg bruger den søde, men det er selvfølgelig en smagssag

Sådan tilberedes kylling i karry med ris

  1. Kog de brune ris efter anvisningen på posen.
  2. Brænd karryen af i en gryde, til det begynder at dufte kraftigt og ændrer farve.
  3. Tag karryen op.
  4. Smelt 15 g stegemargarine i gryden ved kraftig varme.
  5. Skær evt. kyllingebrystfileterne i mindre stykker, og brun dem i margarinen.
  6. Hak løgene fint, og tilsæt dem sammen med sukker, vand, den afbrændte karry, salt og peber.
  7. Lad det hele simre under låg i ca. 12 minutter, til kødet lige netop er færdigt.
  8. Skær imens æblet i tern.
  9. Pisk også mælk og mel sammen, og kog op i en lille kasserolle.
  10. Tilsæt de sidste 10 g margarine, og kog op til saucen har en god, cremet tykkelse – den skal kunne tåle at blive fortyndet med den væske, der er i gryden, uden at den bliver for tynd.
  11. Smag saucen til med salt og peber og evt. lidt surt – citusskal eller -saft.
  12. Tilsæt æbletern og sauce til retten, bland det sammen, og lad det lige koge op.
  13. Smag til.
  14. Skær mangoen i tern.
  15. Servér kylling i karry med ris, mangotern, kokosmel, rosiner og mangochutney. Sæt gerne tilbehøret i små skåle for sig, så hver især kan tage det tilbehør, de ønsker.

Jeg hakker løgene i minihakkeren, hvis der er børn til spisning, der ikke bryder sig om løg. Så bliver der ingen løg-klumper, men de afgiver stadig smag til retten.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2606/621
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    533/127
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med mangochutney

Kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger

Kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger

Fyldte kartofler med champignoner og karrypasta

Fyldte kartofler med champignoner og karrypasta

Nakkefilet og djævletomater med krydrede kokosris

Nakkefilet og djævletomater med krydrede kokosris

Hot and sweet wokret

Hot and sweet wokret

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kylling i karry med ris
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)