Wok på rester. Vi havde en rest kyllingebrystfilet, en rest kogte fuldkornsskruer – fra en omgang kylling og pasta – og ½ peberfrugt. Det blev til denne lækre ret – og sikke nogle skønne farver.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1564/372 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 295/70
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 1 spsk. sesamolie
- 250 g hokkaidogræskar, renset vægt
- 300 g kyllingebrystfilet
- 1 dl soyasauce
- 4 forårsløg
- ½ peberfrugt
- 1 spsk. fiskesauce
- 500 g wokblanding
- 500 g frossen svampemix
- 200 g kogte fuldkornsskruer
- 1 knsp. spidskommen
- 3 stænk tabasco
- 1 tsk. stærk karry
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 150 g ciabattabrød
Sådan tilberedes kylling i wok:
- Pensl wokken med olien.
- Skær kyllingen i mindre stykker, og lad den stå og trække i soyasaucen.
- Skær imens græskar og peberfrugt i tern og forårsløg i ringe.
- Varm wokken op, og kom kyllingen i. Lad det svitse i 2-3 minutter.
- Tilsæt svampemix, græskar, peber og forårsløg, og lad det svitse i yderligere et par minutter.
- Tilsæt fiskesauce, wokblanding og skruer.
- Smag til med spidskommen, tabasco, karry og salt og peber.
- Servér med brød, og evt. lidt friske, sprøde grøntsager i tynde strimler på toppen.
Dommen: