Superb. Rødbederne bliver møre og velsmagende på denne måde. Og så har den lavt GI.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 1 time – husk at lægge bønnerne i blød et døgns tid.
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2110/502
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     411/98
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 3 kyllingelår
  • 10 g stegemargarine
  • 4 spsk. hvid balsamicoeddike
  • ½ l hønsebouillon
  • 4-5 fed hvidløg
  • ½ dl fløde 9 %
  • 1 spsk. friskrevet peberrod
  • 600 g rødbeder
  • 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 rødløg
  • ½-1 spsk. korianderfrø
  • ½-3/4 dl vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1½ dl hvide bønner
  • 300 g grønne bønner
  • Lidt persille
  • ½-1 spsk. friskrevet peberrod

Sådan tilberedes kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder:

  1. Husk at sætte de hvide bønner i blød i et døgns tid.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Dup kyllingelårene med køkkenrulle.
  4. Drys med salt og peber, og brun dem let på alle sider i stegemargarinen.
  5. Hæld eddike på, og lad det koge ind, til eddiken er kogt helt væk.
  6. Skær hvidløgene i kvarte.
  7. Tilsæt bouillon og hvidløg ved, læg låg på, og lad det simre i ca. 35-40 minutter, til kødet er helt mør.
  8. Skyl de de hvide bønner, og kog dem i 30-45 minutter, til de er næsten møre. De skal stadig have bid.
  9. Skræl rødbederne, og skær dem i 1½ cm tykke stænger.
  10. Skræl løget, og skær det i tynde både.
  11. Knus korianderfrøene i en morter.
  12. Læg rødbeder og løg i et ildfast fad, der er penslet med lidt flydende margarine, drys med koriander, salt og peber, hæld resten af den flydende margarine over, hæld vand ved, og dæk med stanniol.
  13. Bag rødbederne i ca. 30 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Fjern stanniolen de sidste 5 minutter, så den overskydende væde fordamper.
  14. Tag lårene op af stegevæden, og skum for fedt.
  15. Blend hvidløgene ud i saucen.
  16. Kom fløde i, kog ned, og smag til med peberrod, salt og peber.
  17. Kog de grønne bønner møre i letsaltet vand.
  18. Servér med friskrevet peberrod og lidt persille.

Dommen:

Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!