Denne dej er utrolig nem at arbejde med. Så man kan sagtens lave disse vaniljekranse uden at være to til at køre dejen igennem kødhakkemaskinen.

Det er snart jul, så hvad er mere hyggeligt end en gang julebag. Her følger opskriften på lækre vaniljekranse.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 100 stk.
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
     165/39
  • Energifordeling:
    Protein: 7 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1483/353
    Protein: 6 g
    Fedt:
     12 g
    Kulhydrat: 56 g

Ingredienser til vaniljekranse:

  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 230 g Becel let, flydende margarine
  • 240 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 3 æggehvider

Sådan tilberedes vaniljekranse:

  1. Rør ingredienserne sammen til en sammenhængende dej.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Kør dejen gennem en kødhakkemaskine/køkkenmaskine, hvori et sæt kageplader er monteret.
  4. Skær dej-“stængerne” i lige store stykker, og form dem til kranse, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag dine vaniljekranse lysebrune i ovnen (8-10 minutter).

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!