Kulmule med sesamfrø er lavet af filet royal. Det kaldes også fiskens mørbrad, og det er den bedste udskæring på fisken. Det er fast kød, så det går ikke så nemt i stykker, når det tilberedes. Og bedst af alt: DET SMAGER GODT!
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g filet royal af kulmule
- 3 spsk. sesamfrø
- 2 dl hvidvin
- 1 løg
- 75 g Becel let, flydende margarine
- 1 bdt. purløg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 400 g grønne bønner – friske eller optøede
Sådan tilberedes kulmule med sesamfrø, bagt i ovn
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær fileterne i passende stykker.
- Læg fisken i et smurt, ovnfast fad, drys med sesamfrø, salt og peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
- Rist bønnerne let på en pande i lidt margarine.
- Pil, og hak løget fint, og svits det let i lidt margarine i en gryde.
- Tilsæt hvidvinen, og kog ind til 1/3.
- Tilsæt resten af margarinen. Herefter må saucen ikke koge.
- Tilsæt finthakket purløg, og smag saucen til med salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1763/420 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 374/89
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Kulmule med sesamfrø, bagt i ovn
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on