Denne opskrift med kulmule – har jeg kreeret efter at have set tv-serien Moderne Mamma på TV 2 Fri – jeg har også bogen, men der er den ikke i. Det var en mørbrad, der blev tilberedt i/til saucen, men jeg har valgt at lave den med fisk – kulmule i italiensk inspireret sauce.
Personer
Minutter
Egentlig kan du bruge hvad som helst af grøntsager, du har. Så det er også en resteret. I stedet for kulmule kan du bruge en anden slags fisk, eller du kan bruge kød – som i Moderne Mamma – så skal du bare lade det brune og stege med sammen med grøntsagerne, så det når at blive gennemstegt. Fisk skal jo ikke have så lang tid, så derfor tilsættes det først 5-6 minutter inden retten er færdig.
Ingredienser
- 1 løg
- 4 gulerødder
- 4 kartofler
- 250 g selleri
- 1 spsk. flydende, let margarine – f.eks. Becel, let
- 1½ dl tør hvidvin
- Saften af 1 citron
- 1-2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. minimælk
- 75 g mascarpone
- 600 g kulmule
- Evt. lidt grønt drys
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kulmule i italiensk inspireret sauce
- Pil løget, og skær det i tern.
- Skræl gulerødder, kartofler og knoldselleri, og skær det hele i tern på ca. 2 x 2 cm.
- Varm margarinen op, og svits alle grøntsagerne.
- Tilsæt hvidvinen og saften fra citronen.
- Bring i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til grøntsagerne er ved at være møre, men ikke helt bløde.
- Drys med mel under omrøring, så væsken jævnes.
- Kog op igen.
- Rør mælken ud i mascarponen, og hæld det i gryden.
- Skær kulmulen i passende stykker, krydr med salt og peber, læg stykkerne i gryden, og lad det hele simre i 5 minutters tid, til fisken er gennemkogt.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
- Servér din kulmule i italiensk inspireret sauce med en dusk grønt – på billedet er det dild, men basilikum, timian eller purløg er også en mulighed.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1438/342 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 34 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 335/80
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g