Kullerpakker med æblemos og champignonger er lækker fisk med lækkert tilbehør. Lidt omstændeligt at lave, men hyggeligt, hvis man er flere om det.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 pakke lufttørret skinke (100 g)
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 4 spsk. sukker
  • 250 g champignoner
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl æblemost eller -juice
  • 15 g stegemargarine
  • Oliespray
  • 3 madæbler
  • 600 g filet royal af kuller
  • 600-700 g kartofler
  • 2 løg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kullerpakker med æblemos og champignoner

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Vask kartoflerne, og skær dem i både.
  3. Pil løgene, og skær dem i både.
  4. Læg kartofler og løg i et ovnfast fad, og spray med olie.
  5. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblekødet i tern.
  6. Kom dem i en gryde sammen med sukker og ca. ½ dl vand, og kog det godt sammen.
  7. Smag til med sukker, og hold mosen lun, indtil servering.
  8. Del fisken i portioner, krydr med lidt salt og peber, og pluk korianderblade henover.
  9. Pak fisken ind i skinken, og læg pakkerne med samlingen nedad i et ovnfast fad, der er sprayet med olie.
  10. Skru ovnen ned på 200° C, og bag fisken i ca. 15 minutter, til den er fast, og skinken er sprød.
  11. Børst champignonerne fri for jord, og skær dem i tykke skiver.
  12. Rist dem på en pande, og krydr med salt og peber.
  13. Giv balsamicoeddiken et opkog i en lille gryde.
  14. Tilsæt bouillon, æblemost og lidt koriander, og kog saucen ind til en tredjedel.
  15. Smag til med salt og peber.
  16. Si saucen, og pisk margarine i tern i lige før servering.
  17. Krydr kartoflerne med salt og peber, og drys med koriander 5 minutter før, kartoflerne er møre.
  18. Servér det hele, og dryp skysauce henover og rundt om.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2159/514
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    354/85
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med kuller

Kuller med tomater og dild i fløde

Kuller med tomater og dild i fløde

Skindstegt kuller med råstegte kartofler

Skindstegt kuller med råstegte kartofler

Bagt kuller a la florentine

Bagt kuller a la florentine

Kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra de kanariske øer

Kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra de kanariske øer

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kullerpakker med æblemos og champignoner
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)