Kullerpakker med æblemos og champignonger er lækker fisk med lækkert tilbehør. Lidt omstændeligt at lave, men hyggeligt, hvis man er flere om det.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 pakke lufttørret skinke (100 g)
- 1 bdt. frisk koriander
- 4 spsk. sukker
- 250 g champignoner
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dl æblemost eller -juice
- 15 g stegemargarine
- Oliespray
- 3 madæbler
- 600 g filet royal af kuller
- 600-700 g kartofler
- 2 løg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kullerpakker med æblemos og champignoner
- Tænd ovnen på 225° C.
- Vask kartoflerne, og skær dem i både.
- Pil løgene, og skær dem i både.
- Læg kartofler og løg i et ovnfast fad, og spray med olie.
- Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblekødet i tern.
- Kom dem i en gryde sammen med sukker og ca. ½ dl vand, og kog det godt sammen.
- Smag til med sukker, og hold mosen lun, indtil servering.
- Del fisken i portioner, krydr med lidt salt og peber, og pluk korianderblade henover.
- Pak fisken ind i skinken, og læg pakkerne med samlingen nedad i et ovnfast fad, der er sprayet med olie.
- Skru ovnen ned på 200° C, og bag fisken i ca. 15 minutter, til den er fast, og skinken er sprød.
- Børst champignonerne fri for jord, og skær dem i tykke skiver.
- Rist dem på en pande, og krydr med salt og peber.
- Giv balsamicoeddiken et opkog i en lille gryde.
- Tilsæt bouillon, æblemost og lidt koriander, og kog saucen ind til en tredjedel.
- Smag til med salt og peber.
- Si saucen, og pisk margarine i tern i lige før servering.
- Krydr kartoflerne med salt og peber, og drys med koriander 5 minutter før, kartoflerne er møre.
- Servér det hele, og dryp skysauce henover og rundt om.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2159/514 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 354/85
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Kullerpakker med æblemos og champignoner
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on