Krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot er en dejlig ret, der hurtigt kan varieres ved at ændre på valget af krydderurter, valget af svampe eller sågar valget af fisk eller tilbehør – kartofler, pasta, bulgur eller grøntsager.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g kullerfileter uden skind
  • 100 g rasp
  • 1 løg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1½ dl fløde, 4 %
  • 200 g frisk spinat
  • 250 g svampe
  • 1 bdt. blandede krydderurter efter egen smag – f.eks. basilikum, bredbladet persille, timian, rosmarin eller dild
  • 1 spsk. tørrede valgfri krydderurter – gerne nogle der matcher de friske krydderurter
  • 25 g stegemargarine
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 600-700 g kartofler

Sådan tilberedes krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i både, og drys med tørrede krydderurter og salt.
  3. Sæt dem i ovnen, til de er gennembagte – ca. 40 minutter afhængig af størrelse.
  4. Blend rasp og krydderurter, til raspen får en grøn farve.
  5. Vend fiskefileterne i raspen.
  6. Læg fileterne i et ovnfast fad, og fordel margarinen oven på dem.
  7. Krydr med salt og peber, og sæt dem i ovnen i 12-14 minutter.
  8. Hak løget fint, skær svampe i mindre stykker, og forårsløg i skiver.
  9. Hæld olien på en varm pande, og svits løget kort.
  10. Tilsæt svampe og forårsløg, og svits yderligere.
  11. Tilsæt til sidst skyllede og afdryppede spinatblade.
  12. Svits det hele i et halvt minuts tid.
  13. Tilsæt fløden, og kog kompotten ind, til det hele får en cremet konsistens.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2095/499
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    375/90
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med kuller

Skindstegt kuller-filet med råstegte kartofler

Skindstegt kuller-filet med råstegte kartofler

Kuller med tomater og dild i fløde

Kuller med tomater og dild i fløde

Kuller med hyldeblomst-hvidkål

Kuller med hyldeblomst-hvidkål

Bagt kuller a la florentine

Bagt kuller a la florentine

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Krydderurtepaneret kullerfilet med svampe-spinatkompot
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)