En dejlig sund og nærende ret, som er hurtigt lavet. Garam masala er et blandingskrydderi, der bruges meget i pakistansk mad. Det kan købes i de fleste velassorterede dagligvarebutikker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5  personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1179/281
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 304/72
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 bouillonterning
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 1 pastinak
  • 5 gulerødder
  • 250 g jordskokker
  • 250 g kartofler
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fars i rodfrugter:

  1. Svits kødet i en gryde uden fedtstof.
  2. Hak løget, og svits det sammen med kødet.
  3. Tilsæt garam masala.
  4. Skræl grøntsagerne, og skær dem i skiver.
  5. Kog alle grøntsagerne undtagen porrer i 5 minutter.
  6. Tilsæt alle grøntsagerne til kødet under omrøring.
  7. Tilsæt vand og bouillonterning.
  8. Lad retten snurre under låg ca. 15 minutter, til grøntsagerne er tilpas møre.
  9. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!