Lækker, lækker, lækker laks med skønt tilbehør. Mindre vermouth kunne sagtens gøre det. F.eks. bare ½ dl pr. portion.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2214/527
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
    37 %
    Alkohol: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    438/104
    Protein: 6 g
    Fedt:
    3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g laks
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 bdt. radiser
  • 1 bdt. dild
  • 1 økologisk citron
  • 4 tsk. Becel 38 %
  • 300 g asparges
  • 3 dl vermouth
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700-800 g kartofler

Sådan tilberedes laksepakker med grøntsager og vermouth:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Ordn grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.
  4. Tag en dyb tallerken, 4 stykker stanniol og 4 stykker bagepapir.
  5. Læg et stykke stanniol og dernæst et stykke bagepapir ned i tallerkenen.
  6. Del grøntsagerne op i 4 lige store portioner, og fordel den ene portion grøntsager i papirets hulrum.
  7. Læg et stykke laks med skindsiden opad oven på.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Læg et par citronskiver, masser af dild og en tsk. margarine oven på.
  10. Tilsæt til sidst 3/4 dl vermouth.
  11. Luk pakken ved at kramme stanniolen godt sammen, så vermouthen ikke løber ud.
  12. Lav 3 pakker magen til.
  13. Sæt pakkerne på en rist med åbningen opad.
  14. Sæt pakkerne i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5
 Helt sikkert en ”gemmer”