Lækker, lækker, lækker laks med skønt tilbehør. Mindre vermouth kunne sagtens gøre det. F.eks. bare ½ dl pr. portion.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2214/527 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 37 %
Alkohol: 3 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 438/104
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 600 g laks
- 1 bdt. forårsløg
- 1 bdt. radiser
- 1 bdt. dild
- 1 økologisk citron
- 4 tsk. Becel 38 %
- 300 g asparges
- 3 dl vermouth
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes laksepakker med grøntsager og vermouth:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Ordn grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.
- Tag en dyb tallerken, 4 stykker stanniol og 4 stykker bagepapir.
- Læg et stykke stanniol og dernæst et stykke bagepapir ned i tallerkenen.
- Del grøntsagerne op i 4 lige store portioner, og fordel den ene portion grøntsager i papirets hulrum.
- Læg et stykke laks med skindsiden opad oven på.
- Krydr med salt og peber.
- Læg et par citronskiver, masser af dild og en tsk. margarine oven på.
- Tilsæt til sidst 3/4 dl vermouth.
- Luk pakken ved at kramme stanniolen godt sammen, så vermouthen ikke løber ud.
- Lav 3 pakker magen til.
- Sæt pakkerne på en rist med åbningen opad.
- Sæt pakkerne i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Skær forårsløg i mindre stykker.
- Skær radiser i mindre stykker.
- Skær aspargeser i mindre stykker.
- Læg stanniol og bagepapir i en dyb tallerken.
- Del grøntsagerne op i 4 portioner.
- Fordel grøntsagerne på papiret.
- Læg et stykke laks oven på.
- Læg citronskiver, dild og margarine oven på.
- Luk pakken.
- Sæt pakkerne i ovnen.
- Pynt evt. kartoflerne med toppen af forårsløgene og resten af dilden.