Koteletterne er jo, som koteletter er, når de er stegt på en pande. Men den lune rødkålssalat og skysovsen er virkelig lækker. Og begge dele kan jo anvendes til stort set alt stegt kød fra medisterpølser over hakkebøf til ribbenssteg. Og her får du så opskriften på koteletter med rødkålssalat.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter
- ½ spsk. olie
- 400 g rødkål
- 6 dl vand
- 2 tsk. flydende honning
- ½ tsk. muskatnød
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 1 appelsin
- 4 svesker
- 2 valnødder
- 2 oksebouillonterninger
- 1 spsk. majsstivelse
- Evt. lidt vineddike
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 3 dl ris
Sådan tilberedes koteletter med rødkålssalat
- Kog risene som anvist på posen.
- Snit rødkål, og kom det i en gryde sammen med 1 dl vand, honning, muskatnød, kardemomme, kanel, salt og peber, og lad det hele dampe under låg i ca. 10-15 minutter.
- Lad salaten afkøle lidt.
- Bank koteletterne let, og krydr med salt og peber.
- Opvarm olien, og brun koteletterne heri. Steg dem 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse.
- Kog panden af med ½ l vand og bouillonterninger.
- Skær appelsin, svesker og valnødder i mindre stykker, og bland det med den lune rødkål.
- Jævn skysovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber og evt. lidt vineddike og honning.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2089/497 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 484/115
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Koteletter med rødkålssalat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on