IKKE FEDTFATTIG
Der er skrevet og sagt meget forskelligt om intervalstegning. Gør det en forskel? Er det bare en religion? Lad os sige det sådan her: Prøv selv! Vi synes absolut, det er tiden værd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 90 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2376/566 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 54 %
Kulhydrat: 14 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 794/189
Protein: 15 g
Fedt: 11 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 4 koteletter – gerne med ben
- ½ tsk. fint salt
- 1½ spsk. olie
- ½ spsk. Becel let, flydende margarine
- 100 g grønne linser
- ½ spsk. dijonsennep
- 1/4 spsk. eddike
- 1 spsk. vand
- ½ agurk
- 150 g grønne bønner
- 1 rødløg
- 125 g cheddarost (ikke revet)
Sådan tilberedes gourmetsaltede, intervalstegte koteletter og salat med marinerede linser:
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
- Drys saltet jævnt på alle koteletterne på begge sider, og gnid det bagefter godt ind i kødet.
- Stil dem i køleskabet i 1 time i et tildækket fad eller i en pose.
- Kog linserne efter anvisningen på posen.
- Brun ½ spsk. olie og margarinen på en grillpande.
- Brun koteletterne, og steg dem derefter i 2-3 minutter på hver side.
- Tag koteletterne af panden, og lad dem hvile i 5 minutter.
- Hæld linserne i en sigte, og brus dem over med koldt vand. Lad dem dryppe af.
- Pisk sennep, eddike, resten af olien, vand, salt og peber sammen.
- Tilsæt linserne, og lad dem stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
- Varm grillpanden op igen, og steg koteletterne 3-5 minutter på hver side – afhængig af tykkelse.
- Damp imens bønnerne i letsaltet vand, og skær agurken i tynde stave, løget i meget tynde både, og osten i tern.
- Tag koteletterne af panden, og lad dem hvile i 5 minutter, hvorefter de er klar til at spise.
- Bland agurk, afdryppede bønner, løg og ost.
- Vend de marinerede linser sammen med grønsagerne.
Velbekomme!
Dommen:
Samlet:
- Kog linserne, og lad dem dryppe af.
- Steg koteletterne på begge sider, og lad dem derefter hvile.
- Steg koteletterne igen, og lad dem hvile igen.
- Damp bønnerne, og lad dem dryppe af.
- Skær løg i både, agurk i stave og ost i tern.
- Bland ost og grøntsagerne.
- Vend de marinerede linser i grøntsagerne.