Vi “faldt” for en pose korn, ærter og linser i Faktas bazar-varer og tænkte, det må vi prøve, om der kan kommenoget velsmagende ud af. Og det kunne der!
Hvis ikke vi en anden gang kan få samme blanding, så kunne vi godt finde på at lave en blanding selv af byg, gule ærter samt røde og grønne linser.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1941/462 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 366/87
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 10 g stegemargarine
- 250 korn, ærter og linser
- 3 gulerødder
- 2 løg
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 400 g mager flæskefars
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 5 stilke bladselleri
- 1½ dl fromage frais
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes korn, ærter og linser med grøntsager:
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
- Skyl bladselleri, skær det nederste af, og skær stilken i tern.
- Pil løgene, og skær dem i tern.
- Hak hvidløgsfeddene.
- Lad halvdelen af margarinen smelte i en gryde eller en sauterpande, uden at det bruner.
- Svits kornblandingen, løg og gulerødder i ca. ½ minut.
- Tilsæt bouillon og salt. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.
- Lad imens resten af margarinen blive gyldent i en anden pande.
- Steg kød og hvidløg under omrøring i ca. 5 minutter, til det smuldrer og skifter farve.
- Tilsæt persille, salt og peber.
- Varm kødet igennem, og smag til.
- Vend bladselleri og fromage frais i kornblandingen, og smag til.
- Servér farsen oven på de varme korn, ærter og linser med grøntsager.