Kombardo, kombardo, kombardo-gryde med mørbrad er en gryderet, der er god til at “sluge” rester. Hvad har du i dit køleskab?

Personer

Minutter

Navnet på denne ret er inspireret af det flade Lutland med de sandede hedesletter og enkelte bakkeøer. Halvøen der er landfast med det europæiske kontinent som den eneste del af Danmark. Har du gættet, hvorfor retten hedder, som den gør?

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 3 store løg
  • 500 g champignon
  • 1-2 fed hvidløg
  • 6-8 skiver bacon
  • ¾ dl rødvinseddike
  • 1¼ dl vand
  • 6-8 cherrytomater
  • 10 kyllingepølser
  • 3-4 dl fløde, 4 %
  • Cayennepeber
  • Chilipulver
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 600-800 g kartofler

Sådan tilberedes kombardo-gryde med mørbrad

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Fjern hinder og sener fra mørbraden, og skær den i passende stykker.
  3. Pil løg, og skær dem i både.
  4. Skyl champignonerne, og skær dem i grove stykker.
  5. Hak hvidløgsfeddene.
  6. Brun baconen, til den begynder at blive gylden og får stegeskorpe.
  7. Tilsæt nu mørbradstykkerne, og brun af sammen med bacon, og steg videre til mørbradstykkerne er gyldne (ca. 5-7 minutter).
  8. Tag mørbradstykkerne op, og sæt dem til side.
  9. Tilsæt løg, champignoner og hvidløg, cayennepeber og en smule chili.
  10. Tilsæt rødvin og vand, når løgene er stegt nærmest gennemsigtige og har fået lidt stegeskorpe.
  11. Tilsæt mørbradstykkerne igen, og hæld vand ved, så det lige akkurat dækker.
  12. Steg ved svag varme i ca. 5-10 minutter.
  13. Skær 6-8 cherrytomater i kvarte.
  14. Skær kyllingepølserne i passende stykker.
  15. Tilsæt cherrytomater, pølsestykker og fløden, og lad det hele simre i 5-7 minutter.
  16. Smag til med salt og peber.
  17. Servér med de kogte kartofler.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2487/592
  • Energifordeling:
    Protein: 38 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 35 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    333/79
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter med mørbrad

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Eksotisk mørbradgryde

Eksotisk mørbradgryde

Dybstegt mørbrad

Dybstegt mørbrad

Vitello tonnato med svinemørbrad og focaccia

Vitello tonnato med svinemørbrad og focaccia

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kombardo-gryde med mørbrad
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)