Fisk er godt, og det bliver bestemt ikke ringere af, at der bliver serveret noget lækkert og anderledes tilbehør til. Og det er den her opskrift på kogt torsk med ristede svampe og jordskoksauce et godt eksempel på.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 200 g jordskokker
- 1 løg
- 1 dl hvidvin
- 2,5 dl fløde, 4 %
- 1 rødløg
- Ca. 3 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 spsk. olie
- 4 dl bouillon
- 600 g torskefilet
- 200 g blandede svampe
- 2 spsk. hakket persille
- Citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 750-800 g kartofler
Sådan tilberedes kogt torsk med ristede svampe og jordskoksauce
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Pil og hak løget, og skræl jordskokkerne, og skær begge dele i tern.
- Rist begge dele i lidt olie.
- Tilsæt hvidvin, og lad det koge til væsken er næsten væk.
- Hæld fløde ved, og lad saucen koge tyk.
- Fortynd evt. med lidt mælk, hvis saucen bliver for tyk.
- Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Bring bouillonen i kog.
- Krydr torskefileterne med salt og peber, og læg dem i den kogende bouillon, og dæk med et stykke stanniol.
- Kog torsken i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) til den bliver helt hvid og fast. Hold øje med, at det ikke bulderkoger. Lad efterfølgende fisken trække i bouillonen i ca. 5 minutter.
- Pil og hak rødløget.
- Rist svampene sammen med det hakkede rødløg, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt – den hakkede persille og margarinen lige før servering.
- Servér med de kogte kartofler.
png
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1813/432 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/68
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Kogt torsk med ristede svampe og jordskoksauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on