Kødrand – lærer Andersens (Matador) afdøde hustru kendte hans følelser for kogt fars, og de var ikke positive, men alligevel ragede han godt til sig, og det gør vi også her i huset. Kødrand smager dejligt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja, kødranden
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1967/468
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     347/83
    Protein:
     7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 500 g mager flæskefars eller blandet fars
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 3 spsk. mel
  • ½-1 dl minimælk
  • ½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 3 gulerødder
  • 1 blomkål
  • ½ liter Mornaysauce, den lette
  • 200 g bælgede ærter
  • 1 bdt. dild
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 650-800 kartofler

Sådan tilberedes kødrand med blomkålsærter:

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i passende stykker.
  2. Hak løget.
  3. Rør fars, gulerødder, æg, løg og mel sammen, og tilsæt mælken lidt efter lidt, til farsen er lind. Krydr med salt og peber. Lad evt. farsen hvile en halv times tid.
  4. Tænd ovnen på 175 grader.
  5. Pensl en randform med margarinen, og kom farsen i formen. Læg et stykke stanniol løst over.
  6. Fyld vand i en bradepande, og sæt randformen heri. Vandet skal stå halvt op ad formen.
  7. Sæt kødranden i ovnen i ca. 50 minutter.
  8. Skrub/skræl imens kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  9. Del imens blomkålen i buketter, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter.
  10. Lad blomkålen dryppe af i en sigte.
  11. Bring Mornaysaucen i kog.
  12. Hak dilden.
  13. Tilsæt ærter, blomkål og dild, og smag saucen til.
  14. Tag den færdige kødrandud af ovnen, og løsn den i kanten, og vend den ud på et fad.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”