Eksotisk fiskegryde er nemt at lave – og hurtig at lave. Har man lyst til hjemmelavet karry med masser af smag, kan man jo lave en karryblanding selv. Vi brugte dog en “almindelig” stærk karry til denne. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1941/462
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     9 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     594/141
    Protein: 11 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 600 g mørksejfileter – torsk kan også bruges
  • 1 porre
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk. stegemargarine
  • 2 tsk. karry
  • 1½ dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. mel
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 2 spsk. hakket koriander

Sådan tilberedes eksotisk fiskegryde

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skær fileterne i mindre stykker.
  3. Rens porren, og skær den i ringe.
  4. Del cherrytomaterne i halve.
  5. Svits porren let i margarinen.
  6. Tilsæt karry, og svits godt – uden at branke.
  7. Bland yoghurt, mel og ½ tsk. salt, og tilsæt dette.
  8. Lad blanding koge op i ca. 1 min. Bliver blandingen for tyk, tilsæt da lidt vand.
  9. Tilsæt tomaterne, og vend rundt.
  10. Tilsæt fiskestykkerne.
  11. Lad retten simre i 5-8 minutter, til fisken er mør.
  12. Smag til med salt.
  13. Drys med frisk, hakket koriander.
  14. Anret eksotisk fisksegryde på tallerkener – gerne varme tallerkener – og drys evt. med lidt mere frisk, hakket koriander.

Så er der serveret! Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!