Kartoffelvafler er vafler, der kan bruges i det salte køkken – i modsætning til de søde dessertvafler. Det kræver et vaffeljern af en eller anden slags, men har du sådan ét, hvorfor så ikke bruge det til andet end dessertvafler? Vafler kan nemlig også noget i det salte køkken.
Personer
Minutter
Da først jeg fik knækket koden med at vafle, har jeg vaflet mange ting – især hvis jeg har rester. Det kan f.eks. være af broccoli, kartoffelmos, spinat eller krydderurter. Bevares ikke alle vafler bliver lige sprøde, men det betyder mindre, når det ikke er dessertvafler, synes jeg. Jeg har endda anskaffet mig et vaffeljern til at lave vaffelskåle i – altså lidt ligesom tarteletter eller isvaffelskåle. Det er super sjovt, inspirerende og udfordrende at vafle. Prøv selv.
Ingredienser
- 4 æg
- 2½ dl minimælk
- Ca. 2 spsk. olivenolie
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. fintrevet usprøjet citronskal
- 3 fed hvidløg
- 1 kg kartofler
- 600 g kulmulefilet med skind
- 80 g salat – f.eks. frisé
- 220 g ærter
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Citronbåde
Sådan tilberedes kartoffelvafler og stegt kulmule:
- Skræl og riv kartoflerne.
- Pisk æg, mælk og 1 spsk. olie sammen.
- Tilsæt mel, citronskal, 2 tsk. salt og lidt peber.
- Vend presset hvidløg og de revne kartoffel i og smag til.
- Tænd vaffeljernet – og vent til det bliver klar.
- Hæld ca. 1 dl kartoffelmasse i, og fordel det på hele pladen.
- Luk vaffeljernet, og steg vaflen i 4-5 minutter. (Tryk ned på jernet, så den bliver stegt på begge sider).
- Løft forsigtigt låget, og løft vaflen fri af vaffeljernet.
- Tag vaflen af, og hold den varm under stanniol.
- Steg resten af kartoffelblandingen på samme måde.
- Skær fisken i portionsstykker (fjern evt. skæl først).
- Rids på skindsiden med en skarp kniv, og krydr med salt og peber.
- Steg fisken på en pande i lidt olie på skindsiden – først ved god varme og derefter på lidt lavere blus – i 7-10 minutter, til kødet får en mælkehvid farve. NB: Steg kun fisken på skindsiden – læg evt. låg på panden for at få fisken gennemstegt.
- Servér med skyllet salat og citronbåde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2520/600 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 416/100
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g