En lækker svampet krumme og en skorpe, der er lige som vi kan lide den, ikke for hård, men heller ikke for blød. Smager godt både som madbrød, til madpakken eller til morgenmaden.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: 14-16 stk.
- Tilberedning: 2 timer – inkl. hævetid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 873/208 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 6 %
Kulhydrat: 81 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 909/217
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 44 g
Ingredienser:
- 250 g kartofler
- 2 dl kartoffelvand
- 2 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 spsk. honning
- 150 g havregryn
- 1½ tsk. salt
- 600 g hvedemel
Sådan tilberedes bollerne:
- Skræl og kog kartoflerne, og mos dem.
- Bland kærnemælk og kartoffelvand.
- Rør gæren ud i det, når vand og mælk er lunkent.
- Bland kartoffelmos, honning, havregryn og salt i.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve i ca. 1 time.
- Del dejen i 14-16 dele, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Kog kartoflerne.
- Mos kartoflerne.
- Tilsæt honning.
- Stil dejen til hævning.
- Form dejen til boller.
- Sæt bollerne i ovnen.
- Servér evt. til en kop kaffe.